Tuina massagetherapie en ontspanningsmassage

"Chinese therapeutische massage"

Tuina: Chinese therapeutische massage


Tijdens behandeling gebruik ik vaak Tuina. Tuina kun je zien als de Chinese vorm van massagetherapie en omvat: fysiotherapie, osteopathie en sportmassage in één. Samen met Acupunctuur, Guasha, Cupping, Moxa en Chinese kruidenformules is Tuina onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Tijdens een Tuina behandeling behandel ik naast spieren en bindweefsel ook acupunctuurpunten en meridianen (energiebanen die door ons hele lichaam lopen). Dit vergroot niet alleen de doorbloeding en ontspanning maar stimuleert ook onze interne organen die met deze meridianen verbonden zijn.

Door de technieken en mogelijkheden die Tuina biedt is deze therapievorm op veel verschillende manieren in te zetten: van ontspanningsmassage, volledige therapie tot een pittige Chinese sportmassage!

Ontspanningsmassage


Het is ook mogelijk om te kiezen voor een ontspanningsmassage. Bij een ontspanningsmassage is het niet de bedoeling om diep gelegen spierspanning direct aan te pakken. De massage is meer gericht op totale ontspanning. Ook voor gevoelige mensen is dit een goede keuze!