PK Coach regel 1: Laat je multitasking mind lekker ergens anders

Met mijn oordopjes nog in loop ik bij mijn paard de paddock in. Tot mijn grote ergernis draait ze om en loopt weg. Irritant zeg! Kom ik 'helemaal' naar stal toe gereden om voor mijn paard te zorgen, krijg ik zo'n ijskoude verwelkoming..

Het duurt even voordat ik me besef dat mijn 'multitasking mind' de oorzaak is. In mijn hoofd ben ik nog bezig met een telefoongesprek wat ik net in de auto heb gehad en ondertussen ben ik ook nog aan het bedenken wat ik allemaal die dag nog moet doen (iets met een heleboel wasgoed en mail versturen). Een belangrijke regel in de omgang met paarden is de volgende: Ben je niet in het 'hier en nu' ? Dan vinden paarden het niet prettig om bij jou in de buurt te zijn. Ze vertrouwen je simpelweg op dat moment niet. Daar zit geen oordeel aan vast, het is gewoon zoals het is.

Zodra ik door heb dat mijn multitasking mind nog overuren draait besluit ik eerst maar eens de stal uit te mesten en mijn eigen 'boeltje' op orde te krijgen. Wanneer ik na mijn zelfgegeven time-out een kwartier later weer naar de paddock loop, staat ze dit keer wel op me te wachten.

Wat mij betreft kunnen we veel leren van de omgang met paarden. Het paard fungeert als gigantische spiegel die je 'even' met de neus op te feiten drukt. Paard of mens; onverdeelde aandacht tijdens interactie geeft een compleet andere energie en uitkomst. Bovendien is een multitasking mind hartstikke vermoeiend!
#inverbinding#ofniet#multitasking

Read more

Mag het allemaal een beetje minder?

Een beetje minder druk?
Een beetje minder stress?
Een beetje minder haast?
Een beetje minder moeten?

Japanners zijn van oorsprong mensen die heel bewust leven. Japan kent de meeste 'oudste bewoners' van de wereld!

Hoe doen ze dat eigenlijk?

Ze noemen het fenomeen 'Genki' ('levensenergie') als erg belangrijk.

Het 'nieuwe Japan' is echter gevuld met stress.. Het is de bedoeling dat je daar heel hard werkt. Zo hard dat mensen daar letterlijk aan dood gaan.

Deze leuke uitzending bekijken? Klik hier!

Read more

Dit is waar we het voor doen!

Read more

Nieuw: Chinese ontspanningsmassage!

Gezocht! Voor mijn super gave nieuwe cursus zoek ik in totaal 30 mensen die een proef-Chinese ontspanningsmassage willen ontvangen. 💆‍♀️☯️
Bijdrage: € 10,-

Alle plekken zijn momenteel VOL.
Vind je het leuk om dit mee te maken? Stuur mij dan even een berichtje: 06-37226767 (Paula)

Chinese ontspanningsmassage?
Een Chinese ontspanningsmassage is net even anders dan een gewone massage. Tijdens de massage masseer ik namelijk acupunctuurpunten en meridianen (energiebanen die door ons hele lichaam lopen). Dit vergroot dus niet alleen de doorbloeding en ontspanning maar stimuleert ook onze interne organen die met de meridianen verbonden zijn.
Tijdens de massage gebruik ik technieken afkomstig uit de Tuina therapie. Tuina is een Chinese therapievorm die lijkt op een mix van (manuele) fysiotherapie, acupressuur, en massage.

Read more

Op natuurlijke wijze van je borstontsteking af met Guasha!

Daar ben je dan heerlijk op vakantie met je gezin. Je kindje krijgt nog borstvoeding en geniet heerlijk van zijn melk elke paar uur. Tot het moment dat je ineens een acute borstontsteking krijgt.. Au!

Read more

Guasha therapie: Schrapen naar gezondheid?


Het ziet er soms nogal eens dramatisch uit: het resultaat van een Guasha therapie behandeling. Deze vorm van therapie is echter zo waardevol dat ik het met veel plezier en succes toepas bij het behandelen van mensen en paarden.

Maar wat is Guasha therapie nou eigenlijk? Ik hoor vaak als opmerking: dat doet vast heel zeer! In dit blog probeer ik je mee te nemen in de wereld van deze oude en bijzonder fijne schraaptechniek uit het oosten van de wereld. Wil je na het lezen nog wat aan me vragen? Dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen!

Read more