Hoe zou het zijn om relaxter en vitaler aan het werk te gaan?

En hoe kun je dat zo houden?

Preventie is de sleutel!

Behandelingen bij jou op het bedrijf


Even wat cijfers op een rij

1 op de 7 medewerkers krijgt te maken met een burn-out. Onlangs nog verscheen er een artikel van RTL Nieuws over uitval van 'gestresst personeel'. Dit kost werkgevers inmiddels meer dan 3 miljard euro per jaar. Oeps.. En het allerbelangrijkste: stress gaat ten koste van je gezondheid!

Is het misschien tijd om e.a. anders aan te pakken?

Inmiddels zijn we allemaal met onze neus op de feiten gedrukt: je gezondheid is een groot goed! (Als je het mij vraagt je belangrijkste goed). Steeds meer bedrijven krijgen interesse in het preventief bezig zijn met gezondheid. De Chinese (en Aziatische) manier van behandelen is hier uitermate geschikt voor.

Wat is het verschil met andere soorten massages en behandelingen?


De Chinese manier van behandelen wijkt aardig af van de ‘Westerse’ manier van behandelen. Een Chinees opgeleide therapeut bekijkt de mens in zijn totaliteit; lichaam én geest. Dat kan wazig klinken, maar dat is het niet. Ook in de Westerse geneeskunde zijn ze erachter gekomen dat de psyche ongelooflijk veel invloed heeft op het functioneren van je lichaam… en andersom!

Ook kijken we als ‘TCM’er (Traditional Chinese Medicine beoefenaar) anders naar het lichaam; we denken in meridianen, ofwel energiebanen. Gelukkig met wetenschappelijke onderbouwing. Wat ik zelf nóg belangrijker vind dan een wetenschappelijke onderbouwing; het is al duizenden jaren succesvol toegepast en bijgeschaafd met fantastische resultaten!

Heb je last van bijv. gespannen schouders waar o.a. de galblaas meridiaan langsloopt. Dan is het interessant en nuttig om te kijken hoe het verder met het verloop van deze meridiaan is: de heupen, zijkant benen en zijkant van de voet. Vaak is de hele ‘galblaas lijn’ gespannen en is het nodig om de hele meridiaan te behandelen. Vervolgens is het ook nuttig om te onderzoeken wat de oorzaak is van de spanning. Het doel: een zo gezond mogelijk leven in Balans!


Is het tijd om de gezondheid van jezelf of die van medewerkers een boost te geven?