PK Coach regel 1: Laat je multitasking mind lekker ergens anders

Met mijn oordopjes nog in loop ik bij mijn paard de paddock in. Tot mijn grote ergernis draait ze om en loopt weg. Irritant zeg! Kom ik 'helemaal' naar stal toe gereden om voor mijn paard te zorgen, krijg ik zo'n ijskoude verwelkoming..

Het duurt even voordat ik me besef dat mijn 'multitasking mind' de oorzaak is. In mijn hoofd ben ik nog bezig met een telefoongesprek wat ik net in de auto heb gehad en ondertussen ben ik ook nog aan het bedenken wat ik allemaal die dag nog moet doen (iets met een heleboel wasgoed en mail versturen). Een belangrijke regel in de omgang met paarden is de volgende: Ben je niet in het 'hier en nu' ? Dan vinden paarden het niet prettig om bij jou in de buurt te zijn. Ze vertrouwen je simpelweg op dat moment niet. Daar zit geen oordeel aan vast, het is gewoon zoals het is.

Zodra ik door heb dat mijn multitasking mind nog overuren draait besluit ik eerst maar eens de stal uit te mesten en mijn eigen 'boeltje' op orde te krijgen. Wanneer ik na mijn zelfgegeven time-out een kwartier later weer naar de paddock loop, staat ze dit keer wel op me te wachten.

Wat mij betreft kunnen we veel leren van de omgang met paarden. Het paard fungeert als gigantische spiegel die je 'even' met de neus op te feiten drukt. Paard of mens; onverdeelde aandacht tijdens interactie geeft een compleet andere energie en uitkomst. Bovendien is een multitasking mind hartstikke vermoeiend!
#inverbinding#ofniet#multitasking