Hoe zou het zijn als medewerkers gezonder, vitaler

en gelukkiger aan het werk kunnen én blijven?

Voorkomen is écht beter dan genezen


Wat cijfers op een rij

1 op de 7 medewerkers krijgt te maken met een burn-out. Onlangs nog verscheen er een artikel van RTL Nieuws over uitval van 'gestresst personeel'. Dit kost werkgevers inmiddels meer dan 3 miljard euro per jaar. Oeps..

Tijd om e.a. anders aan te pakken?

Wanneer je als werknemer (of werkgever) een stevige burn-out te pakken hebt kan het jaren duren voordat je je energie weer terug hebt. Vaker nog krijgen mensen die een burn-out hebben gehad hun energie en gezondheid maar gedeeltelijk terug. In sommige gevallen moeten zij zelfs op zoek naar ander werk.

In het geval van burn-out klachten en (overmatige) werkstress is voorkomen echt beter dan genezen.

Overmatige stress en burn-out: wie is het meest vatbaar en hoe krijg je dat?

Het zijn vaak de meest fantieke medewerkers die te maken krijgen met burn-out klachten. Hun gedrevenheid, soms gepaard met een perfectionistische instelling, blijkt een kant en klaar recept te zijn voor het krijgen van een burn-out.

Er is veel literatuur te vinden over de mogelijke oorzaken van een burn-out. Vaak richt de literatuur zich op 'al het geen wat eruit gaat' aan energie. Ik ben het hier voor een deel mee eens. Energie wat je niet hebt kun je immers niet uitgeven. Echter is wat er aan energie binnenkomt minimaal net zo belangrijk. Samen moet dit in balans zijn; en het liefst houd je nog energie over.

Een opeenstapeling van stressvolle gebeurtenissen die emotionele reacties oproepen kunnen zorgen voor een 'overload' van lichaam en geest.


Wat kun je als werkgever doen?